Life hacks Trending

Dus hiervoor is waar de lus achterop je overhemd voor dient! Dit heb ik nooit geweten!

hemd
Geschreven door Nieuwsenweetjes

Heb jij de lus van een overhemd tussen de schouderbladen opgemerkt? In dit bericht leggen wij uit waar hij voor dient!

hemd

De lus is er niet de laatste jaren opgekomen, deze zit er al tientallen jaren lang. Vroeger had men geen grote klerenkasten zoals nu het geval is, de kastjes waren vroeger erg klein. De lus ontstond rond het jaar 1960 door een aantal zeilers. Zeelieden hadden erg weinig ruimte om hun overhemd op te hangen, daarom werden deze lussen er aan toegevoegd. Zo konden ze hun overhemd ophangen, zonder dat hij kreukelde.

De rest van de wereld nam deze lus al snel over. Tegenwoordig zijn er ook overhemden die deze lus niet hebben, maar de meeste overhemden hebben dit nog steeds.

Wist jij dat de lus hiervoor diende? DEEL dit bericht dan met je vrienden op Facebook zodat ook zij dit weten!

Over de auteur

Nieuwsenweetjes

Laat een reactie achter

Like ons op Facebook!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close