Nieuws

Sylvana Simons kan misschien niet doorgaan met haar nieuwe partij ‘Artikel 1’ Lees hier de reden!

sylvanie
Geschreven door Nieuwsenweetjes

In 2016 ging er geen maand voorbij waarin je de naam Sylvana Simons niet hoorde. Eerst omdat ze zich bij de politieke partij DENK aansloot en toen omdat ze fel tegen zwarte piet was. Eind december 2016 verliet ze de partij DENK en begon ze voor zichzelf: Artikel 1.

Artikel 1 staat voor:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

De keuze voor deze naam was echter niet zo handig want die naam werd al gebruikt door het kenniscentrum voor discriminatie. Hun reactie: ,,Art. 1 moet boven de politieke partijen staan, maar dat gaat niet als één partij zich onze naam toe-eigent. En al helemaal niet als we hetzelfde profileren.”

Maargoed, Sylvana Simons is weg bij DENK en heeft nu haar eigen partij. MAAR nieuwe politieke partijen die 15 maart willen meedoen moeten DEZE week nog een borg overmaken van €11.250!
Geen geld is niet meedoen. Via Facebook vraagt Sylvana Simons dus om hulp:
schermafbeelding

Als er geen geld op de plank komt kan dit het einde van Simons haar politieke carrière betekenen.

Over de auteur

Nieuwsenweetjes

Laat een reactie achter

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste weetjes?

Facebook-Logo