Nieuws

E-sigaret veel slechter dan verwacht!

e-sigaret
Geschreven door Nieuwsenweetjes

Het is hip

De laatste tijd kom je er niet meer omheen. De e-sigaret. De elektrische sigaretten winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar is het wel gezonder dan de normale sigaret?

Uit een recent onderzoek blijkt dat er vluchtige organische stoffen, benzopyreen, acetaldehyde, silicaat, aceton en verschillende metaaldeeltjes in de e-sigaretten vrij komen. Daarom noemt het Duitse Kankeronderzoek Centrum Heidelberg de e-sigaret ‘een ongecontroleerd experiment met de consument’.

Deze ultrafijne vloeibare deeltjes dringen diep binnen in de longen

Wel is het zo dat deze e-sigaretten aanzienlijk minder ultrafijne deeltjes uitstoten dan de normale sigaretten. Maar bij gebruik binnenshuis zijn de niet- gebruikers nogsteeds de dupe.

De uitstoot van de e-sigaret bevat de volgende stoffen:

  • Aceton, benzopyreen, acetaldehyde, tabak-nitrosamines, smaakstoffen, nicotine, glycol, silicaat en verschillende metaaldeeltjes.
  • De grootte van de deeltjes kun je vergelijken met de grootte van de rook van conventionele sigaretten.

Deel dit bericht zoveel mogelijk verder!

Over de auteur

Nieuwsenweetjes

Laat een reactie achter

Like ons op Facebook!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close