Life hacks

Heb jij blauwe ogen? Dan hebben wij slecht nieuws voor je!

blauwe-ogen
Geschreven door Nieuwsenweetjes

Eigenlijk zijn alle menselijke ogen bruin. Het feit is dat ze allemaal afstammen van de zelfde kleur.

blauwe-ogen

Melanine, bestaande uit melanocyten cellen, is een donkerbruine pigment. Al uw irissen bevatten dit pigment, wat betekent dat, technisch gezien, alle ogen zijn bruin tot op zekere hoogte.

Wanneer dit pigment licht geabsorbeerd wordt zal het bruiner worden. Met een beetje minder melanine worden er minder golflengten van het licht geabsorbeerd en zullen de groenen kleuren zich verspreiden.
Degene met de laagste concentraties van melanine zullen dus ook blauwe ogen hebben om dezelfde reden. In feiten worden bijna alle baby’s geboren met blauwe ogen omdat nog niet per se melanine in beide irissen ontwikkeld zal zijn.

Dus de uiteindelijke conclusie is dat iedereen een vorm van bruine ogen heeft..

10 dingen die je oogkleur onthult over jezelf!

Over de auteur

Nieuwsenweetjes

Laat een reactie achter

Like ons op Facebook!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close